Image

Mousse au Chocolat

Ingrediente

- 250 g ciocolată de menaj

- 5 gălbenușuri

- 50 g zahăr pudră

- 4 albușuri

- 1 vârf de linguriță de sare

- 500 ml smântână pentru frișcă

- 2 cl coniac

- 1 espresso

Mod de preparare

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună cu espressoul și amestecați până la omogenizare. Dați la o parte și lăsați să se răcească la temperatura camerei.

- În alt bol de metal, bateți 5 gălbenușuri și zahărul pudră pe baia de aburi până ce amestecul devine alb și pufos.

- În vasul de mixare, bateți mai întâi smântâna, și apoi albușurile împreună cu sarea până capătă consistență.

- Când ciocolata și gălbenușurile pufoase sunt la aceeași temperatură, încorporați treptat ciocolata în gălbenușuri, apoi alternativ și albușurile, și smântâna. Pentru a finaliza adăugați coniacul. Aveți grijă să nu amestecați prea mult deoarece albușurile și smântâna s-ar putea separa din nou.

- Lăsați spuma la rece cel puțin 3-4 ore.

Rețete din aceeași categorie

Smoothie din fructe de pădure și mentă

- Se lasă amestecul de fructe de pădure la dezghețat, iar apoi se introduce în blender. - Se taie în sferturi fructele de kiwi decojite și m...

Vezi mai mult >

Omletă sufleu

- Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușurile împreună cu zahărul până capătă consistență. - Apoi, adăugați gălbenușuri...

Vezi mai mult >

Baci (specialitate italienească)

- Rupeți ciocolata în bucăți și topiți-o amestecată cu lapte în bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Apoi, amestecați până l...

Vezi mai mult >

Căsuță din turtă dulce

- Fierbeț siropul de melasă neagră împreună cu 80 g de unt clarifiat; lasați la răcit 5 minute. Mixați amestecul împreună cu 250 g de făină d...

Vezi mai mult >

Mousse au Chocolat

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună...

Vezi mai mult >

Cremă de mere cu biscuiți cu migdale

Crema de mere: - Curățați și scoateți mijlocul merelor. Tăiați bucăți și puneți la foc în apă, vin și scorțișoară până se înmoaie....

Vezi mai mult >

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >

Clătite cu fructe de pădure și cremă de va...

- Pregatiți vasul de mixare și telul. Spargeți ouăle în vas și adăugați jumătate din cantitatea de lapte. Treptat, adăugați făina, amestec&aci...

Vezi mai mult >