Image

Pesto

Ingrediente

- 50 g semințe de pin
- 3 – 4 legături de busuioc (aprox. 75 g)
- 2 – 3 căței de usturoi
- sare (preferabil sare de mare grunjoasă)
- 100 ml ulei de măsline presat la rece
- 50 g parmezan ras
- piper negru proaspăt macinat

Image
Piper Roșu

Notă delicioasă, iute, de ex. în tartar de somon sau supe de pește.

Image
Piper de Sichuan

Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.

Image
Busuioc

Gust: picant-aromat
Utilizare: rosii, telemea, friptura, legume, pesto

Image
Sel gris

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Image
Ulei de masline

Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.

Mod de preparare

- Prăjeste usor semințele de pin într-o tigaie fara ulei. Apoi rupe frunzele de busuioc de pe tulpini și curăță usturoiul.
- Cu ajutorul blenderului mărunțește semințele de pin, busuiocul și usturoiul timp de cel puțin 1 min. la treapta inferioară de viteză, împreuna cu o lingură de sare și jumătate din uleiul de măsline.
- Treptat, adaugă parmezanul, apoi toarnă uleiul rămas. Asezonează cu sare și piper.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MS6CB61V5, Blender de mână, ErgoMixx, 1000 W, Negru, antracit

Putere mare pentru pasare eficientă, funcție de vidare și accesorii cu sistem de vidare. Te poți bucura de alimente proaspete în fiecar...

Vezi mai mult >
Image
MSM67120R, Blender de mână, ErgoMixx, 750 W, Roşu, deep red

Blender de mână, ideal pentru utilizare zilnică

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Supă cu legume julienne

- Fierbeți apa într-o cratiță mare. Scufundați oasele de vită în apă care fierbe timp de aprox. 30 sec., scurgeți și apoi clătiți-le cu...

Vezi mai mult >

Legume reci la grătar

- Spălați legumele - Tăiați vânăta și cepele în două. Tăiați felii ardeiul roșu și pe cei verzi cu discul de feliat. Roșiile rămân...

Vezi mai mult >

Shake de capsuni si busuioc

- Spalati capsunile si indepartati coditele. De asemenea, spalati frunzele de busuioc si uscati-le foarte bine. - Adaugati capsunile impreuna cu busuioc...

Vezi mai mult >

Aperitiv de pepene

- Puneți toate ingredientele în blender și amestecați-le timp de 1 min. la prima treaptă de viteză. - Apoi creșteti viteza la a doua treapt...

Vezi mai mult >

Mini quiche cu semințe de pin și roșii che...

- Încălziți cuptorul la 200°C. - Tăiați roșiile în jumătate și așezați-le una lângă cealaltă într-un vas termore...

Vezi mai mult >

Salată de crudități

- Puneți ouăle în blender, împreună cu muștarul, sarea, piperul, zeama de lămâie și zahărul și amestecați câteva secunde la o tre...

Vezi mai mult >

Chifteluțe din năut (falafel)

- Lăsați năutul la înmuiat în apă peste noapte. - Scurgeți apa și fierbeți năutul în supa de legume până se în...

Vezi mai mult >

Gazpacho (Supă rece de roșii)

- Puneți două roșii deoparte. Crestați roșiile rămase și introduceți-le pentru câteva secunde în apă fierbinte. Apoi treceți-le pr...

Vezi mai mult >