Piroșcă cu carne
Ingrediente
Aluatul din drojdie:
- 400 g faină simplă
- 1 plic de drojdie uscată
- sare
- 1 ou
- 80 g margarină
- zahăr
- 125 ml lapte
Umplutura de carne tocată:
- 1 chifla
- 1 ceapă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 250 g carne de vită și de porc
- 1 ou
- sare, piper, ierburi de Provence
Umplutură de varză murată:
- 3 mere
- 1 ceapă
- 250 g varză murată
- 1/8 l vin alb
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 boabe de ienupăr
- zahăr, sare
Mod de preparare
- Pregătiți tocătorul de carne cu sită. Tăiați carnea în bucăți lungi și tocați-o de două ori.
- Puneți drojdia și laptele călduț în vasul de mixare (folosind cârligul pentru frământat) și amestecați.
- Adăugați făina, sarea, oul, margarina și zaharul. Frământați până obtineți un aluat omogen.
- Puneți capacul peste vas și lăsați să crească la loc cald timp de 20 min.
- Înmuiați chifla în apă și apoi stoarceți apa din ea. Curățați și tăiați ceapa.
- Sotați ceapa și carnea tocata în ulei de măsline timp de aprox. 15 min. Amestecați cu chifla, oul, sarea și piperul și condimentați după gust.
- Spălați, curățați merele și scoateți mijlocul. Curățati ceapa și apoi tăiați-o împreună cu merele și fierbeți-le la foc mic, cu restul ingredientelor, timp de 15 min.
- Ungeți o tavă pentru cuptor. Întindeți aluatul și tăiați o foaie de mărimea tăvii. Acoperiți baza și marginile tăvii cu aluatul rămas. Înțepați foaia cu o furculița de mai multe ori.
- Așezați peste ea alternativ un strat de carne și un strat de varză murată. Acoperiți apoi cu foia rămasă și ungeți cu unt. Cu ajutorul unei scobitori, înțepați aluatul de deasupra pentru a le permite vaporilor să iasă în timpul coacerii. Coaceți la cuptor timp de 35-40 de min. la 180°C.
- Serviți piroșca fierbinte, într-o farfurie.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM54251 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bos...
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Cod cu dovlecel și curry
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...
Vezi mai mult >Piroșcă cu carne
- Pregătiți tocătorul de carne cu sită. Tăiați carnea în bucăți lungi și tocați-o de două ori. - Puneți drojdia și laptele călduț &ici...
Vezi mai mult >Legume gratinate (rădăcinoase) cu tocană p...
Taiați carnea în cuburi de aprox. 3 cm și rumeniți-o într-o tigaie. Apoi, puneți-o într-o cratiță, presărați cu faină și sare și a...
Vezi mai mult >Clătite din dovlecel și morcov
- Spălați dovleceii și curățați morcovii, apoi taiați-i folosind discul reversibil pentru răzuire. - Puneți legumele tăiate astfel în vasul de m...
Vezi mai mult >Pappardelle cu somon
- Amestecați faina și oul în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat). - Aluatul pentru paste este gata atunci cand devine fă...
Vezi mai mult >Sufleu cu dovlecel și feta
- Preîncălziți cuptorul la 175°C. Întroduceți în robot discul pentru răzuire, cu partea groasă în sus și răzuiți dovlece...
Vezi mai mult >Biban de mare
- Eviscerați și spălați bibanul, apoi puneți pestele într-o tavă înaltă pentru cuptor și condimentați cu sare și piper. - Puneți p...
Vezi mai mult >Supă Okroshka
Cartofii, ouăle, castraveții, ridichileșsi crenwurștii (sau carnea de pui) sunt tăiate cu tăietorul de cuburi. Smântâna și prazul se am...
Vezi mai mult >