Image

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Ingrediente

Baza pentru rețeta de prăjitură acadea


Ingrediente pentru amestecul de prăjitură:
- 125 g de unt   la temperatura camerei
- 90 g de zahăr
- 1 praf de sare
- 2 ouă (mici)
- 110 g făină
- 1 pachet de vanilie Bourbon (pentru 500 ml lapte)
- 2 lingurițe de praf de copt
- 1 lingură de lapte
Pentru forma de copt:
- 1 lingură de grăsime
- 1 lingură de făină de grâu
 

Prăjitură acadea cu aspect de confeti


Rezultă în jur de 20:
- 1 prăjitură de vanilie (aproximativ  420 g de pandișpan, vezi rețeta)
- 5 linguri de lichid, de exemplu  gem, suc de fructe sau lichior
- 50 g de zahăr pudră
- 300 g de ciocolată albă menaj
- 100 g de ornamente din zahăr colorat

Mod de preparare

Pentru amestecul de prăjitură:
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt.

Pune margarina/untul într-un bol și bate cu mixerul până la omogenizare. Adaugă treptat zahărul și sarea. Amestecă ouăle separat timp de aproximativ 30 de secunde la setarea cea mai mare.

Amestecă făina, praful de copt și praful de budincă. Adaugă alternativ amestecul de prăjitură și laptele până când se formează o masă îngroșată. Pune amestecul de prăjitură în forma de copt și netezește.

Coace în cuptor (convecție cu aer fierbinte) timp de aproximativ 45 de minute. Lasă să se răcească timp de aproximativ 10 minute și scoate prăjitura din formă.

Prăjitură acadea cu aspect de confeti. Metoda de preparare

1. Într-un bol, fărâmițează în bucăți mari prăjitura pregătită anterior și răcită.
2. Adaugă gemul și amestecă cu mixerul până când se obține o pastă omogenă.
3. Modelează două rulouri. Taie în bucăți de aproximativ 20 g fiecare și modelează mici bile.
4. Topește ciocolata pe baie de aburi. Amestecă cu zahărul pudră într-un bol. Înfige bilele pe un bețigaș de lemn.
5. Scufundă bilele în glazură. Recomandarea noastră: pentru a împiedica scurgerea glazurii, scufundă bilele înclinate, iar apoi rotește-le pentru a uniformiza glazura.
6. Acoperă cu ornamentele imediat. Lasă prăjiturile acadea astfel obținute să se răcească, folosind ca suport un pahar plin cu zahăr.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MFQ4020, Mixer de mână, Styline, 450 W, Alb

Mixerul cu teluri FineCreamer și accesorii multifuncționale pentru rezultate rapide

Vezi mai mult >
Image
MFQ40303, Mixer de mână, Styline Colour, 500 W, Roşu

Mixer de mână cu o putere de 500 W și teluri FineCreamer pentru a obține cele mai bune rezultate

Vezi mai mult >
Image
MFQ36465, Mixer de mână, 450 W, Alb

Mixerul dvs. de mână ErgoMixx vă permite să lucrați ușor cu mâini libere.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Găluște cu căpșune

- îndepărtați coaja de pe pâinea albă și fărămițați-o fin. - Puneți firmiturile în vasul de mixare împreună cu br&ac...

Vezi mai mult >

Sufleu de lămâie

- Stoarceți citricele și turnați sucul obținut într-o cratiță în care ați pus circa 50 g de zahăr, apoi fierbeți la foc mic până&n...

Vezi mai mult >

Omletă sufleu

- Separați albușul de gălbenuș. Bateți albușurile împreună cu zahărul până capătă consistență. - Apoi, adăugați gălbenușuri...

Vezi mai mult >

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Pentru amestecul de prăjitură: Preîncălzește cuptorul la 180°C. Unge și presară cu făină forma de copt. Pune margarina/untul într-un...

Vezi mai mult >

Smoothie de fructe proaspete și ghimbir

- Se spală bine frunzele de valeriană. - Se taie în sferturi para, banana și maracuja și se adaugă în vas. - Se curăță ghimb...

Vezi mai mult >

Calendar din turtă dulce

- Fierbeți zahărul în 380 ml de apă, apoi lăsați la răcit. - Topiți mierea. - Dizolvati amoniacul în 130 ml de apă (rece) și bateți ou...

Vezi mai mult >

Mousse au Chocolat

- Tăiați ciocolata în bucăți mici. Dizolvați-o într-un bol de metal pus într-o cratiță cu apă în clocot, împreună...

Vezi mai mult >

Tiramisù

- Separați albușul de gălbenuș de la 10 ouă și bateți albușurile până ce capătă consistență. Apoi, puneți gălbenușurile î...

Vezi mai mult >