Image

Pulpă de vițel în sos picant

Ingrediente

Pentru 4 porții:

- 4 bucăți groase de pulpă de vițel

- sare și piper

- 2 cepe

- 2 ardei roșii

- 2 ardei galbeni

- 1 ardei verde

- 3 roșii decojite

- 2 căței de usturoi

- 1 crenguță de rozmarin

- 1 foaie de dafin

- 200 ml vin roșu

- 200 ml supă de carne de vită

- 1 linguriță de pastă de ardei roșii, dulce sau picantă

Image
Piper de Sichuan

Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.

Image
Piper Roșu

Notă delicioasă, iute, de ex. în tartar de somon sau supe de pește.

Image
Pulbere de chili
Locația ingredientului:

Mexic

Tipica in bucataria Tex-Mex.

Image
Fire de chilli
Locația ingredientului:

Mexic

Ardei chili taiati extrem se subtire. Pentru supe si salate.

Image
Dafin

Gust: puternic picant
Utilizare: tocanite de legume si cu carne, supe de carne, marinate

Image
Rozmarin

Are aroma de concediu in sud. Preparat ca un caramel crocant iute-sarat-dulce, se potriveste foarte bine la fructe proaspete.

Image
Sare de mare din Danemarca

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Mod de preparare

- Clătiți puțin carnea cu apă rece și eliminați apa cu ajutorul unui șervețel. Cântăriți-o și condimentați-o cu sare și piper, apoi rumenitț-o puțin pe ambele părți în grăsime fierbinte.

- Curățați și tocați ceapa cu ajutorul aparatului de mărunțit, spălați și tăiați ardeii și roșiile în bucăti mici.

- Amestecați usturoiul pisat, rozmarinul tăiat fin, vinul rosu, supa de carne de vită și pasta de ardei roșii cu ajutorul blenderului până când veți obține un sos. Adăugați foaia de dafin după ce ați amestecat ingredientele. Turnați sosul în tavă, astfel încât să îi acopere toată baza, apoi adăugați legumele. Punetț bucățile de carne peste ele și acoperiți totul cu un capac. Apoi introduceți tava în cuptor timp de aprox. 1½ ore la 180°C.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MSM67120R, Blender de mână, ErgoMixx, 750 W, Roşu, deep red

Blender de mână, ideal pentru utilizare zilnică

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Supă Okroshka

Cartofii, ouăle, castraveții, ridichileșsi crenwurștii (sau carnea de pui) sunt tăiate cu tăietorul de cuburi. Smântâna și prazul se am...

Vezi mai mult >

Biban de mare

- Eviscerați și spălați bibanul, apoi puneți pestele într-o tavă înaltă pentru cuptor și condimentați cu sare și piper. - Puneți p...

Vezi mai mult >

Piroșcă cu carne

- Pregătiți tocătorul de carne cu sită. Tăiați carnea în bucăți lungi și tocați-o de două ori. - Puneți drojdia și laptele călduț &ici...

Vezi mai mult >

Șuncă la cuptor (specialitate suedeză)

- Crestați ușor crusta bucății de șuncă, fără a ajunge la carne, apoi introduceți cuișoarele în tăieturi și legați carnea bine cu ață&nbs...

Vezi mai mult >

Cartofi gratinați Dauphinois

- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza. - Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime...

Vezi mai mult >

Sufleu cu dovlecel și feta

- Preîncălziți cuptorul la 175°C. Întroduceți în robot discul pentru răzuire, cu partea groasă în sus și răzuiți dovlece...

Vezi mai mult >

Cod cu dovlecel și curry

- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...

Vezi mai mult >

Pulpă de vițel în sos picant

- Clătiți puțin carnea cu apă rece și eliminați apa cu ajutorul unui șervețel. Cântăriți-o și condimentați-o cu sare și piper, apoi rumenitț-o...

Vezi mai mult >