Image

Salată de crudități

Ingrediente

Pentru maioneză:

- 2 ouă

- 1 linguriță de muștar

- 1 vârf de linguriță de sare

- piper negru proaspăt măcinat

- 1 linguriță de zeamă de lămâie

- 1 linguriță de zahăr

- 1 pahar iaurt natural (150 g)

- aprox. 200 ml ulei

- 2 linguri de ketchup

 

Pentru legumele crude:

- 4 morcovi (aprox. 200 g)

- 2 gulii mici

- 1 țelina mică

- 1 ridiche albă

- 1 legatură de ridichi roșii

- 2 mere mici, acrișoare

- 1 lămâie

- 1 legatură de pătrunjel

Image
Piper Roșu

Notă delicioasă, iute, de ex. în tartar de somon sau supe de pește.

Image
Piper de Sichuan

Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.

Image
Fleur de Sel

Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.

Image
Sare de mare din Danemarca

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Image
Sare Hawai

Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.

Image
Ulei din samburi de struguri

Din samburii strugurilor. Foarte delicat, cu aroma fina. Exceptional pentru salate.

Image
Ulei din seminte de dovleac

Din semintele anumitor soiuri de dovleac. Verde si cu gust foarte intens. Pentru salate sau de asemenea pentru desavarsirea supelor crema de dovleac.

Image
Ulei din germeni de porumb

Din germenii boabelor de porumb. Pentru preparate inabusite, pentru prajit si copt, precum si pentru salate.

Image
Ulei de sofranas

Din semintele de sofranas. Pentru salate si preparate inabusite.

Image
Ulei de masline

Din fructele maslinului, culoarea de la un verde puternic pana la un galben deschis. Pentru salate si bucataria mediteraneana.

Image
Ulei de floarea soarelui

Este extras din seminte de floarea soarelui. Deschis la culoare, usor gust de nuci. Pentru salate, prajit si copt.

Mod de preparare

- Puneți ouăle în blender, împreună cu muștarul, sarea, piperul, zeama de lămâie și zahărul și amestecați câteva secunde la o treaptă inferioară de viteză.

- Treptat, adăugați uleiul prin orificiul de umplere al blenderului, în timp ce acesta functionează. De indată ce maioneza devine groasă și cremoasă, adăugați iaurtul amestecând în continuare (la cea mai mică treaptă de viteză).

- Puneți jumătate din cantitatea de maioneză într-un vas, apoi amestecați ketchupul cu maioneza ramasă. Puneți acest amestec într-un alt vas.

- Spălați bine merele și legumele. Utilizați partea fină a discului reversibil pentru răzuire și prelucrați merele și legumele separat.

- Dupa ce ați terminat de răzuit, opriți aparatul și aranjați legumele pe platouri. Amestecați merele cu țelină și presărați ridichea roșie peste cea albă. Stropiți cu zeamă de lămâie peste mere și țelină.

- Condimentați maioneza cu sare și piper, apoi puneți o cantitate de maioneză deasupra legumelor și ornați cu pătrunjel tăiat.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM54251 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - un robot de bucătărie puternic şi premiat pentru design - multifuncţional, uşor de utilizat, totul la calitatea excepţională Bos...

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Focaccia cu ricotta

- Puneți drojdia și apa călduță în vasul mixerului (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați ingredientele răma...

Vezi mai mult >

Salată de crudități

- Puneți ouăle în blender, împreună cu muștarul, sarea, piperul, zeama de lămâie și zahărul și amestecați câteva secunde la o tre...

Vezi mai mult >

Chifteluțe din năut (falafel)

- Lăsați năutul la înmuiat în apă peste noapte. - Scurgeți apa și fierbeți năutul în supa de legume până se în...

Vezi mai mult >

Supă cu legume julienne

- Fierbeți apa într-o cratiță mare. Scufundați oasele de vită în apă care fierbe timp de aprox. 30 sec., scurgeți și apoi clătiți-le cu...

Vezi mai mult >

Shake de capsuni si busuioc

- Spalati capsunile si indepartati coditele. De asemenea, spalati frunzele de busuioc si uscati-le foarte bine. - Adaugati capsunile impreuna cu busuioc...

Vezi mai mult >

Pesto roșu

Se scurg roșiile. Semințele de pin se prăjesc ușor în tigaie și se lasă la răcit. Parmezanul se taie în bucăți mici. Se curăță usturoiul. Se...

Vezi mai mult >

Legume reci la grătar

- Spălați legumele - Tăiați vânăta și cepele în două. Tăiați felii ardeiul roșu și pe cei verzi cu discul de feliat. Roșiile rămân...

Vezi mai mult >

Budincă Yorkshire

- Puneți laptele, apa și oul în vasul de mixare și bateți ingredientele cu telul. Adaugați treptat făină și sare și continuați să bateți până...

Vezi mai mult >