Sufleu cu dovlecel și feta
Ingrediente
- 1 dovlecel mare
- 150 g feta
- 150 ml smântână pentru frișca
- 50 g brânză de vaci
- 2 ouă
- sare și piper
- 200 g salam și șuncă de Parma, feliată subțire
- 2 linguri ulei de măsline
- năsturel
Mod de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 175°C. Întroduceți în robot discul pentru răzuire, cu partea groasă în sus și răzuiți dovlecelul, apoi puneți-l într-o sită și presărați cu sare. Lăsați-l deoparte aprox. 10 min., apoi scurgeți excesul de lichid.
- Amestecați brânza feta, smântâna pentru frișca, brânza de vaci și ouăle în blender. Adăugați dovlecelul răzuit și condimentați cu piper și, dacă este necesar, cu puțină sare (amestecul este deja sărat de la brânză).
- Puneți amestecul în patru vase termorezistente, unse. Așezați vasele în baie de apa (de ex., într-o tavă de friptură sau într-o tavă mare pentru sufleu) și coaceți în cuptor aprox. 40 min.
- Se servește cu nasturel, salam și șuncă.
Sfat: Feta poate fi înlocuită cu alt tip de brânză, de ex., de capră. Serviți sufleul cu o salata delicioasă și bucăți reci de specialități de cârnați.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM4655EU Robot de bucătărie, alb ProfiMixx
MUM4 - robotul de bucătărie câștigător al testului Stiftung Warentest - oferă calitatea excepțională Bosch și o gamă largă de accesorii...
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Supă Okroshka
Cartofii, ouăle, castraveții, ridichileșsi crenwurștii (sau carnea de pui) sunt tăiate cu tăietorul de cuburi. Smântâna și prazul se am...
Vezi mai mult >Cartofi gratinați Dauphinois
- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza. - Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime...
Vezi mai mult >Sufleu cu dovlecel și feta
- Preîncălziți cuptorul la 175°C. Întroduceți în robot discul pentru răzuire, cu partea groasă în sus și răzuiți dovlece...
Vezi mai mult >Cod cu dovlecel și curry
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...
Vezi mai mult >Pulpă de miel în crusta de capere și hrean
- Clatiți puțin carnea cu apă rece. Eliminați apa cu ajutorul unui servețel de bucătărie și condimentați-o cu sare și piper. - Amestecați untul, pă...
Vezi mai mult >Șuncă la cuptor (specialitate suedeză)
- Crestați ușor crusta bucății de șuncă, fără a ajunge la carne, apoi introduceți cuișoarele în tăieturi și legați carnea bine cu ață&nbs...
Vezi mai mult >Pappardelle cu somon
- Amestecați faina și oul în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat). - Aluatul pentru paste este gata atunci cand devine fă...
Vezi mai mult >Friptură de vită la cuptor, cu piure de ca...
- Clătiți bine carnea cu un jet de apă rece, apoi eliminați apa cu ajutorul unui servet de bucătărie. Ungeți carnea pe toate părțile cu semințele de...
Vezi mai mult >