Image

Șuncă la cuptor (specialitate suedeză)

Ingrediente

Șuncă:

- 2 kg șuncă cu crustă, marinată în saramură

- 15 cuisoare

- 50 ml apa

 

Crustă:

- 1 gălbenuș

- 4 linguri de muștar cu semințe

- ½ lingură zahăr

- pesmet

Image
Busuioc

Gust: picant-aromat
Utilizare: rosii, telemea, friptura, legume, pesto

Image
Rozmarin

Are aroma de concediu in sud. Preparat ca un caramel crocant iute-sarat-dulce, se potriveste foarte bine la fructe proaspete.

Image
Salvie

Are cel mai bun gust prajita. Fie in ulei de masline ca garnitura pentru paste si rizotto. Sau ca ingredient intr-o crusta cu pesmet si mustar pentru friptura de miel sau de vitel.

Mod de preparare

- Crestați ușor crusta bucății de șuncă, fără a ajunge la carne, apoi introduceți cuișoarele în tăieturi și legați carnea bine cu ață de gătit.

- Puneți puțină apă într-o tavă pentru friptură, astfel încât să acoperiți baza tăvii, apoi puneți carnea în tavă, cu crusta în sus. Acoperiți tava cu un capac și coacțti în cuptor la 150°C, timp de 2-2½ ore.

- Eliminați crusta după ce s-a gătit șunca.

- Puneți ingredientele pentru crustă într-un vas și amestecați-le cu ajutorul telurilor până când se formează o pastă. Utilizați o cantitate suficientă de pesmet pentru ca pasta să adere bine la șuncă, apoi ungeți șunca cu acest amestec.

- Puneți șunca în tavă și coaceți din nou în cuptor, fără capac, până se rumenește crusta.
 

- Sfat: puteți folosi diferite tipuri de muștar pentru crustă sau puteți adăuga ierburi aromatice, pentru un gust deosebit.

Rețete din aceeași categorie

Cartofi gratinați Dauphinois

- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza. - Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime...

Vezi mai mult >

Sufleu cu dovlecel și feta

- Preîncălziți cuptorul la 175°C. Întroduceți în robot discul pentru răzuire, cu partea groasă în sus și răzuiți dovlece...

Vezi mai mult >

Quiche Lorraine

- Pregătiți de mixare (folosind telul) și amestecați toate ingredientele pentru aluat (dar nu le amestecați mult timp). - Formați o bila din alua...

Vezi mai mult >

Supă Okroshka

Cartofii, ouăle, castraveții, ridichileșsi crenwurștii (sau carnea de pui) sunt tăiate cu tăietorul de cuburi. Smântâna și prazul se am...

Vezi mai mult >

Legume gratinate (rădăcinoase) cu tocană p...

Taiați carnea în cuburi de aprox. 3 cm și rumeniți-o într-o tigaie. Apoi, puneți-o într-o cratiță, presărați cu faină și sare și a...

Vezi mai mult >

Friptură de vită la cuptor, cu piure de ca...

- Clătiți bine carnea cu un jet de apă rece, apoi eliminați apa cu ajutorul unui servet de bucătărie. Ungeți carnea pe toate părțile cu semințele de...

Vezi mai mult >

Pulpă de miel în crusta de capere și hrean

- Clatiți puțin carnea cu apă rece. Eliminați apa cu ajutorul unui servețel de bucătărie și condimentați-o cu sare și piper. - Amestecați untul, pă...

Vezi mai mult >

Pappardelle cu somon

- Amestecați faina și oul în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat). - Aluatul pentru paste este gata atunci cand devine fă...

Vezi mai mult >