Șuncă la cuptor (specialitate suedeză)
Ingrediente
Șuncă:
- 2 kg șuncă cu crustă, marinată în saramură
- 15 cuisoare
- 50 ml apa
Crustă:
- 1 gălbenuș
- 4 linguri de muștar cu semințe
- ½ lingură zahăr
- pesmet
Mod de preparare
- Crestați ușor crusta bucății de șuncă, fără a ajunge la carne, apoi introduceți cuișoarele în tăieturi și legați carnea bine cu ață de gătit.
- Puneți puțină apă într-o tavă pentru friptură, astfel încât să acoperiți baza tăvii, apoi puneți carnea în tavă, cu crusta în sus. Acoperiți tava cu un capac și coacțti în cuptor la 150°C, timp de 2-2½ ore.
- Eliminați crusta după ce s-a gătit șunca.
- Puneți ingredientele pentru crustă într-un vas și amestecați-le cu ajutorul telurilor până când se formează o pastă. Utilizați o cantitate suficientă de pesmet pentru ca pasta să adere bine la șuncă, apoi ungeți șunca cu acest amestec.
- Puneți șunca în tavă și coaceți din nou în cuptor, fără capac, până se rumenește crusta.
- Sfat: puteți folosi diferite tipuri de muștar pentru crustă sau puteți adăuga ierburi aromatice, pentru un gust deosebit.
Rețete din aceeași categorie
Clătite din dovlecel și morcov
- Spălați dovleceii și curățați morcovii, apoi taiați-i folosind discul reversibil pentru răzuire. - Puneți legumele tăiate astfel în vasul de m...
Vezi mai mult >Biban de mare
- Eviscerați și spălați bibanul, apoi puneți pestele într-o tavă înaltă pentru cuptor și condimentați cu sare și piper. - Puneți p...
Vezi mai mult >Quiche Lorraine
- Pregătiți de mixare (folosind telul) și amestecați toate ingredientele pentru aluat (dar nu le amestecați mult timp). - Formați o bila din alua...
Vezi mai mult >Cod cu dovlecel și curry
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii, curățați ceapa și mărunțiți-le cu ajutorul robotului (folosind discul reversibil pentru mă...
Vezi mai mult >Pappardelle cu somon
- Amestecați faina și oul în vasul de mixare (folosind spiralele pentru frământat). - Aluatul pentru paste este gata atunci cand devine fă...
Vezi mai mult >Piroșcă cu carne
- Pregătiți tocătorul de carne cu sită. Tăiați carnea în bucăți lungi și tocați-o de două ori. - Puneți drojdia și laptele călduț &ici...
Vezi mai mult >Cartofi gratinați Dauphinois
- Introduceți în robot discul reversibil de răzuire și radeți brânza. - Curățați și spălați cartofii, tăiați-i în două pe lungime...
Vezi mai mult >Pulpă de vițel în sos picant
- Clătiți puțin carnea cu apă rece și eliminați apa cu ajutorul unui șervețel. Cântăriți-o și condimentați-o cu sare și piper, apoi rumenitț-o...
Vezi mai mult >