Image

Supă cu legume julienne

Ingrediente

Pentru 2 litri de supă:

- 2 kg oase de vită

- 300 g țelină

- 300 g morcov

- 300 g praz

- 2 cepe

- 2 foi de dafin

- 3 cuișoare

- 2 boabe de ienupăr

- ierburi aromatice după gust (de ex. cimbru, pătrunjel)

- 1 linguriță cu boabe de piper

- sare
 

Pentru legumele julien:
- 400 g țelină, praz, morcov

Image
Piper de Sichuan

Nota proaspata, picanta. Pentru peste si carne, insa si in deserturi.

Image
Piper Roșu

Notă delicioasă, iute, de ex. în tartar de somon sau supe de pește.

Image
Cimbru de grădină

Gust: picant-piperat
Utilizare: fasole, supa de mazare si de cartofi, tocanite, peste, carne

Image
Cimbru

Gust: picant, usor iute
Utilizare: mancaruri cu carne, cu legume, peste la grill, preparate din oua, marinate

Image
Dafin

Gust: puternic picant
Utilizare: tocanite de legume si cu carne, supe de carne, marinate

Image
Fleur de Sel

Cea mai buna sare de mare si in consecinta si cea mai scumpa. Se formeaza in zilele toride si fara vant la suprafata apei si se colecteaza manual.

Image
Kala Namak

O specialitate a bucatariei indiene, denumita si Black Salt. Are o cota ridicata de hidrogen sulfurat si fier, avand astfel o culoare rosiatica.

Image
Sare de Himalaya

Sarea de Himalaya, de culoare roz, este o sare gema care provine insa in cea mai mare parte din Pakistan sau din Polonia. O sare relativ scumpa, care poate fi gasita de ex. in magazinele cu produse organice.

Image
Sare de mare din Danemarca

Este extrasa din solutie salina de sare de mare si se extrage manual. Se distinge printr-o structura cristalina si prin gustul mai moderat.

Image
Sare Hawai

Sare de mare care capata o culoare neagra datorita carbunelui activ cu care este imbogatita.

Mod de preparare

- Fierbeți apa într-o cratiță mare. Scufundați oasele de vită în apă care fierbe timp de aprox. 30 sec., scurgeți și apoi clătiți-le cu apă rece.

- Puneți oasele de vită într-o oală cu apă rece, împreună cu legumele curățate și tăiate. Apoi, tăiați cepele în două pe lățme și rumeniți-le cu partea taiată în jos într-o tigaie fără ulei.

- Adăugați cepele și ierburile aromatice la supă. Aceasta va fierbe la foc scăzut timp de 2 ore, iar spuma formată la suprafață va fi îndepartată cu o spumiera la fiecare 10 minute.

- Scurgeți supa printr-o sită în care puneți un prosop de bucătărie curat. Fierbeți până când volumul s-a redus la 2 litri și adăugați sare după gust.

- Introduceți discul julienne* în dispozitivul de taiere al robotului dumneavoastra de bucătărie. Curățați telina, prazul și morcovii și tăiați-le în bucăți cu lungimea de 5 cm ți apoi fidelute cu ajutorul discului de răzuire.

- Opăriți-le într-o cantitate mică de apă sarată, apoi puneți-le în boluri și turnați supa.

 

*Discul Julienne – este disponibil ca accesoriu suplimentar și se poate achiziționa prin intermediul unităților service abilitate.

Ajutorul perfect pentru rețetă

Image
MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb

MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.

Vezi mai mult >

Rețete din aceeași categorie

Pesto

- Prăjeste usor semințele de pin într-o tigaie fara ulei. Apoi rupe frunzele de busuioc de pe tulpini și curăță usturoiul. - Cu ajutorul blen...

Vezi mai mult >

Focaccia cu ricotta

- Puneți drojdia și apa călduță în vasul mixerului (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați ingredientele răma...

Vezi mai mult >

Smoothie de castraveti, chefir si iaurt

- Pentru prepararea acestui smoothie, castravetele se spala, se sterge si se taie 4 felii subtiri longitudinale cu ajutorul feliatorului de legume. - Se...

Vezi mai mult >

Smoothie de legume cu ardei gras

- Ardeiul gras se taie in jumatate, se scot semintele si pulpa alba din interior, apoi se taie in bucati mari. - In cazul rosiilor, se scoate miezul, du...

Vezi mai mult >

Gazpacho (Supă rece de roșii)

- Puneți două roșii deoparte. Crestați roșiile rămase și introduceți-le pentru câteva secunde în apă fierbinte. Apoi treceți-le pr...

Vezi mai mult >

Aperitiv de pepene

- Puneți toate ingredientele în blender și amestecați-le timp de 1 min. la prima treaptă de viteză. - Apoi creșteti viteza la a doua treapt...

Vezi mai mult >

Legume reci la grătar

- Spălați legumele - Tăiați vânăta și cepele în două. Tăiați felii ardeiul roșu și pe cei verzi cu discul de feliat. Roșiile rămân...

Vezi mai mult >

Blinii (clatite)

- Puneti ambele feluri de faina, laptele, galbenusurile, smantana, sarea si jumatate din unt in vasul de mixare, apoi presarati zaharul si faramitati dro...

Vezi mai mult >