Supă cu legume julienne
Ingrediente
Pentru 2 litri de supă:
- 2 kg oase de vită
- 300 g țelină
- 300 g morcov
- 300 g praz
- 2 cepe
- 2 foi de dafin
- 3 cuișoare
- 2 boabe de ienupăr
- ierburi aromatice după gust (de ex. cimbru, pătrunjel)
- 1 linguriță cu boabe de piper
- sare
Pentru legumele julien:
- 400 g țelină, praz, morcov
Mod de preparare
- Fierbeți apa într-o cratiță mare. Scufundați oasele de vită în apă care fierbe timp de aprox. 30 sec., scurgeți și apoi clătiți-le cu apă rece.
- Puneți oasele de vită într-o oală cu apă rece, împreună cu legumele curățate și tăiate. Apoi, tăiați cepele în două pe lățme și rumeniți-le cu partea taiată în jos într-o tigaie fără ulei.
- Adăugați cepele și ierburile aromatice la supă. Aceasta va fierbe la foc scăzut timp de 2 ore, iar spuma formată la suprafață va fi îndepartată cu o spumiera la fiecare 10 minute.
- Scurgeți supa printr-o sită în care puneți un prosop de bucătărie curat. Fierbeți până când volumul s-a redus la 2 litri și adăugați sare după gust.
- Introduceți discul julienne* în dispozitivul de taiere al robotului dumneavoastra de bucătărie. Curățați telina, prazul și morcovii și tăiați-le în bucăți cu lungimea de 5 cm ți apoi fidelute cu ajutorul discului de răzuire.
- Opăriți-le într-o cantitate mică de apă sarată, apoi puneți-le în boluri și turnați supa.
*Discul Julienne – este disponibil ca accesoriu suplimentar și se poate achiziționa prin intermediul unităților service abilitate.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Shake de capsuni si busuioc
- Spalati capsunile si indepartati coditele. De asemenea, spalati frunzele de busuioc si uscati-le foarte bine. - Adaugati capsunile impreuna cu busuioc...
Vezi mai mult >Legume reci la grătar
- Spălați legumele - Tăiați vânăta și cepele în două. Tăiați felii ardeiul roșu și pe cei verzi cu discul de feliat. Roșiile rămân...
Vezi mai mult >Salată de crudități
- Puneți ouăle în blender, împreună cu muștarul, sarea, piperul, zeama de lămâie și zahărul și amestecați câteva secunde la o tre...
Vezi mai mult >Chifteluțe din năut (falafel)
- Lăsați năutul la înmuiat în apă peste noapte. - Scurgeți apa și fierbeți năutul în supa de legume până se în...
Vezi mai mult >Mini quiche cu semințe de pin și roșii che...
- Încălziți cuptorul la 200°C. - Tăiați roșiile în jumătate și așezați-le una lângă cealaltă într-un vas termore...
Vezi mai mult >Smoothie de legume cu ardei gras
- Ardeiul gras se taie in jumatate, se scot semintele si pulpa alba din interior, apoi se taie in bucati mari. - In cazul rosiilor, se scoate miezul, du...
Vezi mai mult >Pesto roșu
Se scurg roșiile. Semințele de pin se prăjesc ușor în tigaie și se lasă la răcit. Parmezanul se taie în bucăți mici. Se curăță usturoiul. Se...
Vezi mai mult >Smoothie de castraveti, chefir si iaurt
- Pentru prepararea acestui smoothie, castravetele se spala, se sterge si se taie 4 felii subtiri longitudinale cu ajutorul feliatorului de legume. - Se...
Vezi mai mult >