Supă cu legume julienne
Ingrediente
Pentru 2 litri de supă:
- 2 kg oase de vită
- 300 g țelină
- 300 g morcov
- 300 g praz
- 2 cepe
- 2 foi de dafin
- 3 cuișoare
- 2 boabe de ienupăr
- ierburi aromatice după gust (de ex. cimbru, pătrunjel)
- 1 linguriță cu boabe de piper
- sare
Pentru legumele julien:
- 400 g țelină, praz, morcov
Mod de preparare
- Fierbeți apa într-o cratiță mare. Scufundați oasele de vită în apă care fierbe timp de aprox. 30 sec., scurgeți și apoi clătiți-le cu apă rece.
- Puneți oasele de vită într-o oală cu apă rece, împreună cu legumele curățate și tăiate. Apoi, tăiați cepele în două pe lățme și rumeniți-le cu partea taiată în jos într-o tigaie fără ulei.
- Adăugați cepele și ierburile aromatice la supă. Aceasta va fierbe la foc scăzut timp de 2 ore, iar spuma formată la suprafață va fi îndepartată cu o spumiera la fiecare 10 minute.
- Scurgeți supa printr-o sită în care puneți un prosop de bucătărie curat. Fierbeți până când volumul s-a redus la 2 litri și adăugați sare după gust.
- Introduceți discul julienne* în dispozitivul de taiere al robotului dumneavoastra de bucătărie. Curățați telina, prazul și morcovii și tăiați-le în bucăți cu lungimea de 5 cm ți apoi fidelute cu ajutorul discului de răzuire.
- Opăriți-le într-o cantitate mică de apă sarată, apoi puneți-le în boluri și turnați supa.
*Discul Julienne – este disponibil ca accesoriu suplimentar și se poate achiziționa prin intermediul unităților service abilitate.
Ajutorul perfect pentru rețetă

MUM52120 Robot de bucătărie MUM5 Culoare carcasă alb
MUM5 - robot de bucătărie puternic, premiat pentru design - multifuncțional, ușor de utilizat și de calitate excepțională Bosch.
Vezi mai mult >Rețete din aceeași categorie
Pesto
- Prăjeste usor semințele de pin într-o tigaie fara ulei. Apoi rupe frunzele de busuioc de pe tulpini și curăță usturoiul. - Cu ajutorul blen...
Vezi mai mult >Focaccia cu ricotta
- Puneți drojdia și apa călduță în vasul mixerului (folosind spiralele pentru frământat) și amestecați. - Adăugați ingredientele răma...
Vezi mai mult >Smoothie de castraveti, chefir si iaurt
- Pentru prepararea acestui smoothie, castravetele se spala, se sterge si se taie 4 felii subtiri longitudinale cu ajutorul feliatorului de legume. - Se...
Vezi mai mult >Smoothie de legume cu ardei gras
- Ardeiul gras se taie in jumatate, se scot semintele si pulpa alba din interior, apoi se taie in bucati mari. - In cazul rosiilor, se scoate miezul, du...
Vezi mai mult >Gazpacho (Supă rece de roșii)
- Puneți două roșii deoparte. Crestați roșiile rămase și introduceți-le pentru câteva secunde în apă fierbinte. Apoi treceți-le pr...
Vezi mai mult >Aperitiv de pepene
- Puneți toate ingredientele în blender și amestecați-le timp de 1 min. la prima treaptă de viteză. - Apoi creșteti viteza la a doua treapt...
Vezi mai mult >Legume reci la grătar
- Spălați legumele - Tăiați vânăta și cepele în două. Tăiați felii ardeiul roșu și pe cei verzi cu discul de feliat. Roșiile rămân...
Vezi mai mult >Blinii (clatite)
- Puneti ambele feluri de faina, laptele, galbenusurile, smantana, sarea si jumatate din unt in vasul de mixare, apoi presarati zaharul si faramitati dro...
Vezi mai mult >