Mousse au Chocolat

4.9 (17)
NOU
Un desert rafinat si savuros pentru intreaga familie.
 

Ingrediente

- 250 g ciocolata de menaj
- 5 galbenusuri
- 50 g zahar pudra
- 4 albusuri
- 1 varf de lingurita sare
- 500 ml smantana pentru frisca
- 2 cl coniac
- 1 espresso
 

Metoda de preparare

- Taiati ciocolata in bucati mici. Dizolvati-o intr-un bol de metal pus intr-o cratita cu apa in clocot, impreuna cu espressoul si amestecati pana la omogenizare. Dati la o parte si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
- In alt bol de metal, bateti 5 galbenusuri si zaharul pudra pe baia de aburi pana ce amestecul devine alb si pufos.
- In vasul de mixare, bateti mai intai smantana, si apoi albusurile impreuna cu sarea pana capata consistenta.
- Cand ciocolata si galbenusurile pufoase sunt la aceeasi temperatura, incorporati treptat ciocolata in galbenusuri, apoi alternativ si albusurile, si smantana. Pentru a finaliza adaugati coniacul. Aveti grija sa nu amestecati prea mult deoarece albusurile si smantana s-ar putea separa din nou.
- Lasati spuma la rece cel putin 3-4 ore.

Comentarii

Adauga un comentariu

 
 
Ajutorul perfect pentru reteta
Mixer Turbo MFQ4080

Mixer Turbo MFQ4080

Mixerul cu teluri FineCreamer și accesorii multifuncționale pentru cei mai pretenţioşi clienţi

detalii
 
 
Retete din aceeasi categorie
Casuta din turta dulce

Casuta din turta dulce

Surprinde pe cei dragi cu ceva neobisnuit: o casuta din turta dulce cu care poti decora cana de ceai fierbinte sau cafea.

Mai mult
Cozonac german pentru Crăciun

Cozonac german pentru Crăciun

Textura fragedă a cozonacilor germani

Mai mult
Smoothie din fructe de padure si menta

Smoothie din fructe de padure si menta

Un desert savuros si sanatos care iti asigura aportul de energie necesar intregii zile.

Mai mult
Calendar din turta dulce

Calendar din turta dulce

Savureaza Postul Craciunului biscuit dupa biscuit si ofera celor dragi delicii culinare timp de 24 de zile, cu 24 de biscuiti deliciosi din turta dulce.

Mai mult

Crema pasticcera (crema de tort italieneasca)

Crema pasticcera (crema de tort italieneasca)

Prin amestecul sau de vanilie si fructe de padure de sezon, proaspete, crema pasticcera ofera veritabile senzatii de primavara.

Mai mult
Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

Cafè Granita cu desert rafinat de trufe

Reteta noastra reprezinta o versiune rafinata a retetei clasice de "Granita di Caffe", iar impreuna cu trufele, iti va oferi un moment de neuitat.

Mai mult
Prăjitură acadea cu aspect de confeti

Prăjitură acadea cu aspect de confeti

O minunată prăjitură însiropată cu vanilie

Mai mult
Sufleu de branza de vaci

Sufleu de branza de vaci

O idee ingenioasa pentru dupa-amiezi in familie. Sufleu din branza de vaci - un desert cald si usor.

Mai mult